Στάινμαϊερ: Η δύναμη της Δημοκρατίας εξαρτάται από εμάς

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 05:58
UPD:08:26
REUTERS/AXEL SCHMIDT
A- A A+

Μήνυμα ενότητας και διαλλακτικότητας  στέλνει στο Χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος και καλεί τους πολίτες να προστατέψουν τη Δημοκρατία. 

«Η δύναμη της Δημοκρατίας εξαρτάται από εμάς. Οικοδομείται πάνω στην ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι ο συνομιλητής μας μερικές φορές δίκιο» τονίζει ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ στο διάγγελμά του, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), το οποίο έχει στη διάθεσή του το διάγγελμα, ο Γερμανός πρόεδρος αναγνωρίζει πως στη χώρα του «υπάρχει αβεβαιότητα, υπάρχουν φόβοι, υπάρχει οργή». Σημειώνει πως πολλοί πολίτες θα επιλέξουν να κλειστούν σε ομάδες ανθρώπων που σκέφτονται όπως εκείνοι, να ζουν τη ζωή τους μέσα σε μια φούσκα και υπογραμμίζει: «Όσο κι αν απεχθανόμαστε τους άλλους ή ευχόμαστε να έφευγαν μακριά, ένα πράγμα θα συνεχίσει να ισχύει και αύριο: όλοι μας ανήκουμε σε αυτή τη χώρα, ανεξαρτήτως της καταγωγής μας, του χρώματος του δέρματός μας, των απόψεών μας για τη ζωή ή της αγαπημένης μας ομάδας». 

Καλεί όλους τους πολίτες να μάθουν ξανά πως να συνομιλούν, να ανταλλάσσουν επιχειρήματα «χωρίς αφρούς στο στόμα», να μάθουν να ανέχονται τις διαφορές και καταλήγει: «Να συζητάτε με όσους δεν συμφωνούν μαζί σας».

Πηγή: DPA 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή