Ουαλία: Νέο έργο του Banksy, σε τοίχο γκαράζ

Στην πόλη Port Talbot
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 08:00
A- A A+

Ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy, με ανάρτησή του στο Instagram, επιβεβαίωσε πως είναι ο δημιουργός έργου στην ουαλική πόλη Port Talbot. Φιλότεχνοι ήδη συρρέουν έξω από το γκαράζ ενός μεταλλουργού της πόλης για να θαυμάσουν το νέο έργο από τον μυστηριώδη καλλιτέχνη.   

Το γκράφιτι, με τίτλο «Season's Greetings», δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης και αναπτύσσεται σε δύο πλευρές τοίχου γκαράζ.    Στη μια πλευρά απεικονίζεται ένα παιδί που φαίνεται να απολαμβάνει το χιόνι, αλλά στην άλλη πλευρά απεικονίζεται ένας φλεγόμενος κάδος απορριμμάτων.   Αυτό που στον έναν τοίχο εκλαμβάνεται ως χιόνι δεν είναι κάτι άλλο από τις στάχτες.   

Θαυμαστής του Banksy που ταξίδεψε από το Wiltshire, περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά, για να δει το έργο, σχολίασε πως αυτό βρίσκεται στο Port Talbot για κάποιον λόγο και ο καλλιτέχνης τείνει να δημιουργεί τα έργα του εκεί όπου σημαίνει κάτι.   

Στο βίντεο που ανέβασε ο διάσημος καλλιτέχνης στο Instagram, ακούγεται το παιδικό κομμάτι «Little Snowflake».  Στα πρώτα πλάνα φαίνεται το έργο αλλά σταδιακά αποκαλύπτονται τα χαλυβουργεία της πόλης.    Τον Ιούλιο, μαύρη στάχτη από τα χαλυβουργεία κάλυψε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα στην περιοχή.  Πιστεύεται πως είναι το πρώτο έργο του Banksy στην Ουαλία. 

Προτεινόμενα για εσάς