Τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 19:05
UPD:19:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
A- A A+

Τριμερή υπουργική συνάντηση θα έχουν την Τετάρτη στη Λευκωσία οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας.

Στόχος της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών, Αϊμάν Σαφάντι, είναι η προετοιμασία της 2ης Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών, στις αρχές του επόμενου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις υπουργοί και αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα εστιάσουν στις δυνατότητες ενισχυμένης συνεργασίας σε τομείς που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας, της αμοιβαία επωφελούς οικονομικής ανάπτυξης με έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τις τηλεπικοινωνίες και τον τουρισμό, καθώς και στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, ενώ θα λάβει χώρα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή