Προς αποκλιμάκωση οι κινητοποιήσεις στο Παρίσι

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 22:50
UPD:22:58
REUTERS/BENOIT TESSIER

Προς αποκλιμάκωση βαίνουν οι κινητοποιήσεις στο Παρίσι και τη γαλλική επικράτεια, καθώς σταδιακά εξασθενεί η δυναμική του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ο αριθμός των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των σημερινών -πέμπτων κατά σειρά- συγκεντρώσεων, ήταν σαφώς μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σ’ όλη τη Γαλλία κατέβηκαν στους δρόμους 66.000 πολίτες, ενώ στο Παρίσι, ο αριθμός των διαδηλωτών δεν υπερέβη τις 2.200. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σάββατο, οι αντίστοιχοι αριθμοί ανέρχονταν σε 126.000 και 10.000.

Παρά τον μειωμένο αριθμό των συμμετεχόντων δεν έλειψαν και σήμερα οι -περιορισμένης κλίμακας- συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας.

EURONEWS

Μάλιστα, μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα, οι αρχές προχώρησαν σε 157 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 104 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, μία 44χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη βόρεια Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, όπου είχε στηθεί οδόφραγμα από τους διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων, τραυματίστηκε ένας ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου RT.

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» ξεκίνησε με αφορμή τις αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων -ένα μέτρο το οποίο τελικώς ακυρώθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο του Παρισιού, πριν από περίπου 15 ημέρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή