Τ. Μέι: «Να συνεχίσουμε τη δουλειά για να ολοκληρώσουμε το Brexit»

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 23:04
UPD:13/12/2018 08:16
REUTERS/HANNAH MCKAY

Διατηρεί την ηγεσία των Συντηρητικών και της χώρας η Τερέζα Μέι, καθώς, κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν εναντίον της βουλευτές του κόμματός της, οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία Brexit που έφερε στο κοινοβούλιο, έλαβε τη στήριξη 200 βουλευτών, ενώ την καταψήφισαν 117.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός χρειαζόταν μια απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των ψήφων προκειμένου να κερδίσει, ήτοι 159 ψήφους.

Η νίκη της σημαίνει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και επί έναν χρόνο δεν θα επιτρέπεται να αμφισβητηθεί και πάλι η ηγεσία της με νέα πρόταση μομφής.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ευχαριστημένη που έλαβε τη στήριξη των βουλευτών της, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί όλων των πλευρών πρέπει να ενωθούν.

Έκανε λόγο για μια ανανεωμένη αποστολή για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι άκουσε τους συναδέρφους της που ψήφισαν εναντίον της.

EURONEWS

Μιλώντας έξω από τη Ντάουνιγκ Στριτ, λίγο μετά την επικράτησή της στην ψηφοφορία, η Μέι τόνισε ότι αύριο θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώκοντας νομικές και πολιτικές διασφαλίσεις για τον ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop) στη συμφωνία της για το Brexit. «Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά να ολοκληρώσουμε το Brexit» πρόσθεσε.

«Το βρετανικό κοινοβούλιο χρειάζεται να επανακτήσει τον έλεγχο του Brexit» δήλωσε από την πλευρά του ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. «Η σημερινή ψηφοφορία δεν κάνει καμία διαφορά στις ζωές του λαού μας» τόνισε ο αρχηγός των Εργατικών.

«Πρέπει πλέον να φέρει τη ζοφερή της συμφωνία πίσω στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, ώστε το κοινοβούλιο να επανακτήσει τον έλεγχο» σημείωσε.

Νωρίτερα σήμερα, η Τερέζα Μέι είχε κάνει γνωστό πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, αλλά και πως δεν προτίθεται να κάνει πρόωρες εκλογές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή