Μέι: Ένας νέος ηγέτης μπορεί να καθυστερήσει ή να αποσύρει το Brexit

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 11:06
UPD:12:25
REUTERS/PETER NICHOLLS

«Έχω αυτήν την παθιασμένη πεποίθηση ότι ανοίγεται μπροστά μας ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η Μέι υπενθυμίζοντας τις χθεσινές συναντήσεις της με Ευρωπαίους ηγέτες καθώς και τη σημερινή της επίσκεψη στο Δουβλίνο,

A- A A+

Με όλες τις δυνάμεις της σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Τερέζα Μέι την πρόταση μομφής την οποία κατέθεσαν κατά της μέλη του κόμματος του οποίου υπήρξε μέλος επί 40 συναπτά έτη και υπηρέτησε σε διάφορα πόστα.

Όλες οι κινήσεις της μέχρι σήμερα, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μπροστά από το στολισμένο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ήταν για το καλό της χώρας. Και προτεραιότητά της, τόνισε, είναι να φέρει εις πέρας το Brexit.

«Έχω αυτήν την παθιασμένη πεποίθηση ότι ανοίγεται μπροστά μας ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η Μέι υπενθυμίζοντας τις χθεσινές συναντήσεις της με Ευρωπαίους ηγέτες καθώς και τη σημερινή της επίσκεψη στο Δουβλίνο, την οποία θα ακυρώσει εξαιτίας της ψηφοφορίας. 

Σε κάθε περίπτωση, η Μέι επισήμανε ότι ένας νέος ηγέτης θα έθετε «το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο», εξηγώντας ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα είχε τον χρόνο να ανοίξει ξανά τις διαπραγματεύσεις. Ασφαλώς, εφόσον υπάρξει νέος ηγέτης, αυτός θα πρέπει να καθυστερήσει ή να ανακαλέσει το άρθρο 50.

EURONEWS

«Δεν θα υπάρχει νέος ηγέτης έως τη νόμιμη διορία της 21ης Ιανουαρίου. Οπότε εάν υπάρξει εκλογή για νέα ηγεσία, υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους βουλευτές της αντιπολίτευσης», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. Οι μοναδικοί που θα βγουν κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία είναι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμιν και ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Τζον ΜακΝτόνελ, τόνισε η Μέι.

Σύμφωνα με τους «Financial Times» ωστόσο, η 21 Ιανουαρίου δεν συνιστά νόμιμη διορία. Αυτό θα ίσχυε μόνον εάν η κυβέρνηση δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή