Τουρκία: Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Κασόγκι

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 17:58
UPD:18:12
REUTERS/OSMAN ORSAL

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο, Τζαμάλ Κασόγκι, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η Τουρκία, μετά την άρνηση του Ριάντ να εκδώσει δύο υπόπτους που, σύμφωνα με την Άγκυρα, σχεδίαζαν τη δολοφονία του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε ότι η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους υπόπτους είναι «απογοητευτική» και θα ενισχύσει τις επικρίσεις εκείνων που πιστεύουν ότι «η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να καλύψει τον φόνο».

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει για να παραλάβει ορισμένα έγγραφα για τον γάμο του.

Ο Αλτούν είπε σε δημοσιογράφους ότι οι σαουδαραβικές αρχές δεν συνεργάζονται επαρκώς και ότι η Τουρκία έχει «ελάχιστες ενδείξεις» ότι οι Σαουδάραβες εισαγγελείς σκοπεύουν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Κατά συνέπεια «θα ήταν προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας να επιδιώξει να αποδώσει δικαιοσύνη με βάση το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Τον Νοέμβριο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη αν έφταναν σε αδιέξοδο οι διμερείς επαφές με τη Σαουδική Αραβία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή