Αλ. Τσίπρας: Ασφαλής επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 17:39
UPD:11/12/2018 08:41
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κάλεσμα σε επενδυτές απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω της μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης και αβεβαιότητας, είναι εκ νέου ένας πολλά υποσχόμενος και κυρίως ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

Σε μήνυμά του στο «20th Annual Capital Link Invest in Greece Forum» που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, τονίζοντας πως η χώρα ανέκτησε την αυτονομία της και την εμπιστοσύνη σε ένα μέλλον ευημερίας, δημιουργικότητας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Ελλάδα επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης, έχοντας υγιείς βάσεις.

Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, κάνοντας λόγο για συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι πλέον περισσότερο από ποτέ ηγετική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή και προάγει την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «έδειξε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη που προωθεί τη συναίνεση και τη σταθερότητα, και που πάντα αναζητεί νέους τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας ανάπτυξης».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή