Ευρωπαϊκή διάκριση για το «Enough» της Άννας Μάντζαρη

Πρώτο στην κατηγορία του στα Emile Awards
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 22:00
UPD:11/12/2018 14:58
A- A A+

Η ταινία της Άννας Μάντζαρη, «Enough» -που εξιστορεί, καυστικά, καθημερινές στιγμές της ζωής στο Λονδίνο, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής σπουδαστικής ταινίας μικρού μήκους στα Emile Awards. Η ταινία «Enough», με 11 πλέον βραβεία στο ενεργητικό της, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη του ταλέντου που διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα των κινουμένων σχεδίων.

Στα Emile Awards υποψήφια ήταν, επίσης, η μεγάλου μήκους ταινία «The Ox» του Γιώργου Νικόπουλου, στην κατηγορία «μουσική».

Η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων της Τέχνης της Εμψύχωσης (Animation) γνωστά ως Emile Awards πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στον πολιτιστικό χώρο Le Nouveau Siècle, κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης Λιλ στη Γαλλία.

Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό για τους Ευρωπαίους δημιουργούς κινουμένων σχεδίων αφού σηματοδοτεί την ανάδειξη της αριστείας σε μια σειρά επαγγελματικών κατηγοριών όπως σκηνοθεσίας, σεναριογραφίας, μουσικής στα κινούμενα σχέδια.

Τα Emile Awards, όπως και πέρυσι που ήταν η πρώτη χρονιά της διοργάνωσής τους, υποστήριξε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στους δύο δημιουργούς γιατί είναι πραγματικά κατόρθωμα να βρίσκονται δύο ελληνικές ταινίες στο ευρωπαϊκό πάνθεον δημιουργών κινουμένων σχεδίων.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολύ ταλαντούχους δημιουργούς, οι οποίοι έχουν όραμα, έχουν το πείσμα να διακριθούν και τα καταφέρνουν και εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, αρωγοί στην προσπάθειά τους». Εκ μέρους του κ. Κρέτσου, το βραβείο στην Άννα Μάντζαρη απένειμε η Ντίνα Πανέτη, διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Εξωτερικού στο Παρίσι.

Έχοντας δύο ελληνικές υποψηφιότητες, τα φετινά βραβεία είχαν έντονη ελληνική απόχρωση, με τον παρουσιαστή Κριστόφ Ερμπές να δημιουργεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Λιλ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή