ΕΛ.ΑΣ.: Αποτελεσματικό το επιχειρησιακό σχέδιο για τα επεισόδια - 181 προσαγωγές και 30 συλλήψεις

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 16:37
UPD:22:03
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Δυναμικό και αποτελεσματικό χαρακτηρίζει το χθεσινό επιχειρησιακό σχέδιο, αναφορικά με τη λήψη μέτρων στα επεισόδια που ακολούθησαν τις πορείες για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ΕΛ.ΑΣ. προσήχθησαν 181 άτομα και συνελήφθησαν 30 για συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και σήμερα οδηγούνται στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι προσαγωγές και συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής:

  • στην Αττική προσήχθησαν 66 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 13,
  • στην Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 52, από τα οποία συνελήφθησαν 15,
  • στον Βόλο προσήχθησαν 25 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2,
  • στην Κρήτη προσήχθησαν 15 άτομα, στο Αγρίνιο 12 και στην Ρόδο 11.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις χθεσινές εκδηλώσεις, με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές, υπογραμμίζοντας πως εφαρμόστηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με νέους, επικαιροποιημένους κανόνες και τακτικές επιχειρησιακής ανταπόκρισης και εμπλοκής, που είχαν σαν αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και η προστασία τους από έκνομες ενέργειες.

Όσοι εκδήλωσαν πρόθεση ή συμμετείχαν σε επεισόδια, συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ. απομονώθηκαν έγκαιρα από τον κύριο όγκο και τη διάταξη των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών και περιορίστηκε σημαντικά το πεδίο και η εμβέλεια της δράσης τους.

«Όσον αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά επίμεμπτης συμπεριφοράς - όπως αποτυπώνονται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο - επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Βολές κατά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια η Νέα Δημοκρατία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή