Σαραγόσα: Βραβείο καλύτερης ταινίας για το «Holy Boom» της Μαρίας Λάφη

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 10:10
A- A A+

Το βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισε στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαραγόσα το «Holy Boom» της Μαρίας Λάφη.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, «η εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Μαρίας Λάφη και το όραμά της για μια σύγχρονη πολυπολιτισμική Ευρώπη, αποτυπώνονται μέσα από τους αυστηρώς καθορισμένους και σπουδαία ερμηνευμένους χαρακτήρες της ιστορία της».

Το «Holy Boom» είναι ελληνοαλβανική συμπαραγωγή. Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας του χριστιανικού Πάσχα.

Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων αλλάζει δραματικά όταν, τη νύχτα της Κυριακής των Βαΐων, ο δεκαεπτάχρονος Ιγκέ ανατινάζει το ταχυδρομικό κουτί της γειτονιάς. Η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Η καταστροφή των LSD της Λένας και του Μανού, των έγγραφων της 'Αντια, καθώς και του γράμματος του χαμένου παιδιού της Θάλειας θα σπρώξει τους ήρωες στα άκρα.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη,  Σαμουήλ Ακίνολα,  Νένα Μεντή,  Γεράσιμος Σκιαδαρέσης,  Luli Bitri,  Βάσω Καβαλιεράτου,  Μελέτης Γεωργιάδης, Λαέρτης Μαλκότσης κ.ά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή