Σε επίπεδα Ολάντ η δημοτικότητα του Μακρόν

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 11:10
UPD:11:11
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Νέα ραγδαία πτώση σημειώνουν τα επίπεδα δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», οι οποίες πήραν το Σαββατοκύριακο ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για μία ακόμη φορά, έπειτα από ένα άσχημο καλοκαίρι κι ένα κύμα παραιτήσεων το φθινόπωρο, η δημοτικότητα του Μακρόν άγγιξε τα ποσοστά του προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ το 2013, όταν ο πρώην πρόεδρος θεωρούνταν ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης της στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop-Fiducial, η οποία διενεργήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για  λογαριασμό του «Paris Match» και του Sud Radio και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου έπεσε στο 23% σημειώνοντας πτώση έξι μονάδων.  

EURONEWS

Με κίτρινα γιλέκα – από τα οποία πήρε το όνομά του και το κίνημα - οι διαδηλωτές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους στις 17 Νοεμβρίου αρχικά διαμαρτυρόμενοι κατά της αύξησης της φορολογίας των καυσίμων. Στη συνέχεια ωστόσο, οι διαδηλώσεις πήραν τη μορφή εξέγερσης κυρίως κατά της οικονομικής πολιτικής του Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του γαλλικού λαού. Κέρδισε την εξουσία με την υπόσχεση της πολιτικής αναγέννησης, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του παραμένει βαθιά τεχνοκρατική, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές. Επιπλέον, κυβερνά έναν «δύσκολο» λαό, με μακρά παράδοση στην πολιτική δυσαρέσκεια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή