Φόρος τιμής στην Jaguar XK 120

Αγωνιστικά μοντέλα one-off με βάση την F-Type Convertible
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 11:23
UPD:11:33
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Η Jaguar δημιούργησε δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα F-Type Convertible, με σχεδιαστικά στοιχεία από την F-Type Chequered Flag Limited Edition, για να συνεχίσει να γιορτάζει τα 70 χρόνια κληρονομιάς στη δημιουργία σπορ αυτοκινήτων από την παρουσίαση της XK 120 το 1948. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα one-off F-Type αποτίουν, επίσης, φόρο τιμής στη θρυλική Jaguar XK 120 με αριθμό πινακίδας «NUB 120», που στις αρχές της δεκαετίας 1950 ολοκλήρωσε τρία διαδοχικά ράλι Alpine με τον Ian Appleyard στο τιμόνι, χωρίς ούτε έναν βαθμό ποινής και κέρδισε στα ράλι RAC και Tulip.

Και οι δύο F-Type Convertible αγωνιστικών προδιαγραφών τροφοδοτούνται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων, ισχύος 300PS της Jaguar. Και τα δύο αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν υπό την επίβλεψη του τμήματος Σχεδιασμού και Μηχανολογίας της Jaguar, με βάση τις προδιαγραφές της FIA και διαθέτουν απόλυτα αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση τοποθετημένη κατά μήκος ενός πλαισίου προστασίας από ανατροπή, αγωνιστικά καθίσματα με καλωδίωση έξι σημείων, φάρο στο καπό και πυροσβεστήρα.

Τα αγωνιστικά μοντέλα F-Type έχουν αναβαθμιστεί όσον αφορά τα φρένα, τις αναρτήσεις και το σύστημα μετάδοσης κίνησης, ενώ έχουν προστεθεί επίσης αυλακωτοί δίσκοι με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, μπροστά και πίσω. Με κατασκευασμένα στο χέρι αγωνιστικά αμορτισέρ και ελαφρύτερα ελατήρια, αυτά τα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης θα δώσουν εγγυημένα τον καλύτερό τους εαυτό στις δυσκολότερες πίστες ράλι. Χάρη στα τριοδικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, τα αυτοκίνητα μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές επιφάνειες, ενώ τα σφαιρικά ρουλεμάν εξασφαλίζουν πρόσθετη ακρίβεια.

Τα εορταστικά μοντέλα κλήθηκαν να αποδείξουν τις δυνατότητές τους δίνοντας τα διαπιστευτήριά τους από πλευράς απόδοσης στη διαδρομή της Walters Arena στη Νότια Ουαλία και πρόκειται να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις της Jaguar τους επόμενους μήνες. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή