Φ. Κουβέλης: Στις 5/12 η έναρξη της ΑΕΝ Καλύμνου

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 18:01
UPD:18:02
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Για τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, κατά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Πλοιάρχων στην ΑΕΝ Κύμης, σημειώνοντας πως «η ναυτιλία μας συμμετέχει σημαντικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας»

«Η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση των στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού, αποτελεί για εμάς τον ακρογωνιαίο λίθο για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, αλλά και για την ανάπτυξη της ναυτιλίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ ανέφερε ότι σήμερα λειτουργούν στη χώρα 11 σχολές από τις οποίες αποφοιτούν άρτια εκπαιδευμένοι αξιωματικοί, πλοίαρχοι και μηχανικοί, τονίζοντας ότι το σύνολο των σπουδαστών σε όλες τις σχολές ανέρχεται σε περίπου 4.900.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2015 σε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού. Αναφέρθηκε στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού που θα καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

«Προχωρήσαμε σε νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την πρόσληψη 70 θέσεων μονίμου προσωπικού στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και αναμένουμε εντός των ημερών τη σχετική έγκριση. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα καλύπτουν πάγιες ανάγκες, καθώς η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισηγήσεων των εκπαιδευτικών συμβουλίων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, με βάση τις απαιτούμενες ειδικότητες και βαθμίδες», επεσήμανε.

Τόνισε επίσης ότι είναι συνειδητή επιλογή του υπουργείου να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εκσυγχρονισθούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών των σχολών, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του περιεχομένου των σπουδών και στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και για τους σπουδαστές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή