Ηγουμενίτσα: Έσπασαν οι κάβοι, ακινητοποιήθηκε το «Cruise Olympia»

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 19:10
UPD:20:36
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για 20 ώρες παρέμεινε το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Cruise Olympia», σημαίας Ιταλίας, μετά τη ζημιά που υπέστη τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, στις 00.40 σήμερα, κατά τη διάρκεια επιβίβασης, κόπηκαν οι πρυμναίοι κάβοι του πλοίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο δεξιός καταπέλτης επιβίβασης οχημάτων να προσκρούσει σε δύο δέστρες του λιμένα, οι οποίες αποκολλήθηκαν.

Το «Cruise Olympia» εκτελούσε δρομολόγιο από Πάτρα για Ανκόνα Ιταλίας με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μετέφερε 139 επιβάτες, 49 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 69 φορτηγά, ενώ στην Ηγουμενίτσα ανέμεναν προς επιβίβαση 263 επιβάτες, 50 Ι.Χ., 78 φορτηγά και δύο λεωφορεία.

Κατόπιν επιθεώρησης του πλοίου, διαπιστώθηκε στρέβλωση τμήματος της δεξιάς πλευράς του δεξιού καταπέλτη και αδυναμία ασφάλισής του.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, κάτι που η εταιρεία προσκόμισε λίγο μετά τις 20:00 με αποτέλεσμα το πλοίο να αναχωρήσει με προορισμό την Ανκόνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή