ΥΠΠΟ: Απάντηση στην επιστολή της διευθύντριας του ΕΜΣΤ περί «δολοφονίας χαρακτήρα»

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 18:00
A- A A+

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά στην επιστολή της  απερχόμενης διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Κατερίνας Κοσκινά, η θητεία της οποίας  λήγει στις 4 Δεκεμβρίου, που κατηγόρησε  την υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά για «δολοφονία χαρακτήρα».

Η ανακοίνωση

Το υπουργείο Πολιτισμού θα παραμείνει ταγμένο σταθερά στον θεσμικό του ρόλο, ασκώντας εποπτεία στο ΕΜΣΤ και λαμβάνοντας τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα ελέγχου και υποστήριξης, όπως οφείλει να κάνει για όλα τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα.

Η απερχόμενη διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Κατερίνας Κοσκινά

Οι παρατηρήσεις που δημοσιοποίησε το υπουργείο αναφορικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου της απερχόμενης διευθύντριάς του ΕΜΣΤ περιορίστηκαν στα δεδομένα των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του και είχε την υποχρέωση να το κάνει, προκειμένου να αποκαταστήσει την ακριβή εικόνα της έως τώρα λειτουργίας του Μουσείου.

REKOUNAS.GR

Δεν θα επιδοθούμε σε προσωπικές αντιδικίες, ο ρόλος μας δεν είναι αυτός. Αντίθετα, θα διαφυλάσσουμε σταθερά και αμετακίνητα την τήρηση των στόχων, τη νομιμότητα, τη συνέπεια και την εύρυθμη λειτουργία των εποπτευομένων φορέων, χωρίς εξαιρέσεις. Η δημιουργία εντυπώσεων δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε και αρμόζουν στην πολιτική πολιτισμού που είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε, με επίγνωση της σοβαρότητας που απαιτείται για το κύρος και το μέλλον των θεσμών. Οι ασάφειες, οι μικροπολιτικοί στόχοι, η απαξίωση, η εξουσιομανία και η προσωποποίηση των προβλημάτων δεν μας αφορούν και όσοι τα επικαλούνται προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Αντίθετα, στο βαθμό που πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διοίκηση πολιτιστικών Οργανισμών του Δημοσίου δεν τηρούν το πλαίσιο, τους στόχους και τους κανόνες διοίκησης, οφείλουμε να απαντούμε δημόσια, χωρίς αποκρύψεις και να λαμβάνουμε τα αναγκαία θεσμικά μέτρα.

Αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στο δημόσιο συμφέρον και θα την τηρήσουμε χωρίς εξαιρέσεις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή