Τι συζήτησαν Τσίπρας - Κόντε

Στο επίκεντρο τα ενεργειακά, οι ιταλικές επενδύσεις και το μεταναστευτικό
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 08:14
UPD:09:18
INTIME NEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI
A- A A+

Διμερή συνάντηση είχαν χθες βράδυ στο Παλέρμο της Σικελίας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Ιταλός ομόλογός του Τζουζέπε Κόντε, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Λιβύη.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα την επόμενη περίοδο, ιδιαίτερα σε σχέση με τους αγωγούς TAP, East Med και Turkish/South Stream.

INTIME NEWS/ΓΤΠ ANDREA BONETTI

Επίσης, οι κ. Τσίπρας και Κόντε συζήτησαν για την προώθηση ιταλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με έμφαση στην ιταλική επένδυση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του και για τα επόμενα βήματα σε σχέση με την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, ειδικότερα στο Ιόνιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τις ελληνικές θέσεις για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ενώ οι δυο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή