Ν. Παππάς: Οι ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις να απαντήσουν στην επιλογή «Βέρμπαν» από το ΕΛΚ

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 12:40
UPD:12:41
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Προσωποποίηση όλων των στερεοτύπων που ήταν επίσημη πολιτική στη Γερμανία για μεγάλο διάστημα και έθεσαν σε κίνδυνο όλο το ευρωπαϊκό project» χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος επελέγη χθες για τη θέση του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.

«Αυτή τη στιγμή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνει μία επιλογή Βέμπερ-Όρμπαν, μία επιλογή... "Βέρμπαν", είναι σαφέστατη στροφή προς τα δεξιά» σχολίασε ο κ. Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημείωσε ακόμη «υπήρχε υποψηφιότητα πιο μετριοπαθής, του Σκανδιναβού Στουμπ, που εμμέσως είχε ζητήσει αποπομπή του κ. Όρμπαν από το ΕΛΚ» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Βέμπερ μπλόκαρε την αποπομπή και ο Όρμπαν στήριξε ανοιχτά τον Βέμπερ, μαζί με την Ν.Δ., να είναι υποψήφιος για την Κομισιόν».

EURONEWS

Ο υπουργός ανέφερε πως «ο κ. Βέμπερ έχει κατασυκοφαντήσει την Ελλάδα, με ατζέντα ενάντια στα συμφέροντα της χώρας σε σχέση με το μεταναστευτικό, ενάντια στα συμφέροντα της Ευρώπης με το πώς "χαϊδεύει" τους εθνικισμούς και την τάση για νέες εθνικές αναδιπλώσεις». 

Επισήμανε ακόμη πως «οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να απαντήσουν με τον μέγιστο δυνατό συντονισμό, εν όψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής μάχης» και πως ακόμη και αν δεν υπάρξει κατάληξη σε κοινή υποψηφιότητα «θα πρέπει να συζητήσουν βαθιά, να τολμήσουν να μιλήσουν για εμβάθυνση της Ευρώπης, εκεί που η σκληρή Δεξιά σε συμμαχία με την Ακροδεξιά ζητάει νέες εθνικές αναδίπλωσης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή