Κολύμπησε για 157 ημέρες γύρω από τη Βρετανία

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 10:14
REUTERS/STRINGER

Τον γύρο της Μεγάλης Βρετανίας κολυμπώντας πραγματοποίησε ο 33χρονος Ρος Έντγκλεϊ, αφού πέρασε 157 ολόκληρες ημέρες μέσα στο νερό.

Πρόκειται για τον πρώτη κολυμβητή που καταφέρνει να ολοκληρώσει τον περίπλου της Βρετανίας.

Ο 33χρονος είχε αναχωρήσει την 1η Ιουνίου από το Μάργκεϊτ στη νοτιοανατολική Αγγλία, όπου και επέστρεψε την Κυριακή, διανύοντας συνολικά περίπου 1.780 μίλια (2.865 χιλιόμετρα).

Καθώς πλησίαζε τη στεριά για το τελευταίο μίλι της διαδρομής του, τον συνόδευσαν 300 κολυμβητές και δύο αεροπλάνα της Red Bull, η οποία στήριξε το εγχείρημά του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, αρχικά στόχος του ήταν να γίνει ο αθλητής που θα έχει διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση στη θάλασσα, κάτι που του χάρισε μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες από τον Αύγουστο, με τον 33χρονο να αποφασίζει να μην σταματήσει, δοκιμάζοντας τις αντοχές του.

REUTERS/STRINGER

Ο αθλητής κολυμπούσε έως και δώδεκα ώρες ημερησίως, ακόμη και τη νύκτα, ενώ ξεκουραζόταν σε ένα σκάφος το οποίο τον συνόδευε.

Ο 33χρονος ήρθε αντιμέτωπος με κακοκαιρία και κράμπες, αλλά η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε, όπως περιέγραψε ο ίδιος, ήταν οι… μέδουσες.

Η καλύτερη στιγμή του, όπως τη διηγήθηκε, ήταν όταν εισήλθε στο κανάλι του Μπρίστολ όπου επί πέντε μίλια τον συνόδευε μια θηλυκή φάλαινα μινκ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 33χρονος κατανάλωσε πάνω από 500 μπανάνες, ενώ όπως εκτιμά, κατανάλωσε περισσότερες από 500.000 θερμίδες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή