Μάτι: 99 χρωματιστές παλάμες για όσους λείπουν

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 13:17
UPD:13:25
A- A A+

«Στεκόταν πάνω από την Αργυρά Ακτή ως καλωσόρισμα και διοικητικό όριο. Την έβλεπες όταν περνούσες μέχρι την ημέρα που μαύρισε και αυτή. Και από εκείνη την ημέρα μάς έλειπε το καλωσόρισμά της, όπως και άλλα πολλά. Σήμερα της δώσαμε χρώμα και μοιράσαμε χαμόγελα. "Καλωσήρθατε στο Μάτι μας". Με 99 παλάμες για όσους λείπουν».

Αυτά αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook μία από τις νέες και νέους που πήραν την πρωτοβουλία να χρωματίσουν το «μαύρο» στην ταμπέλα εισόδου στον τόπο τους, το πυρόπληκτο Μάτι.

«Γιατί ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος» εξηγεί η νεαρή κοπέλα για την ομαδική αυτή δράση τους. «Ούτε και για να είναι δυστυχισμένος. Επίσης. Τα λίγα δίνουν την ευτυχία. Τα μικρά. Αυτά που φαίνονται ασήμαντα. Αυτά που καμιά φορά δεν τους δίνουμε σημασία και τα προσπερνάμε και μας λείπουν όταν δεν τα βρίσκουμε στον δρόμο μας όπως προσπερνάμε.

Αυτά που όταν τα έχουμε τα θεωρούμε δεδομένα και δεν τα εκτιμάμε, ούτε τα αγγίζουμε. Και όταν μας τα στερούν, μας λείπουν και ψάχνουμε με το χέρι μας να τα πιάσουμε, όπως κάνουμε όταν ψάχνουμε στο σκοτάδι να βρούμε τον διακόπτη.

Αυτά που αγαπήσαμε επειδή τα συνηθίσαμε ή τα συνηθίσαμε επειδή τα αγαπήσαμε. Αυτά τα "μικρά", τα "λίγα" που, όταν τα χάνουμε, φαίνονται "μεγάλα" και "πολλά". Γιατί ίσως να είναι. "Καλωσήρθατε στο Μάτι μας" λένε-ανέγραψαν στην πολύχρωμη πλέον είσοδο του Ματιού.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή