Πυρόπληκτοι Ανατ. Αττικής: Ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας στη Λ. Μαραθώνος στις 11/11

Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 18:16
UPD:07/11/2018 18:55
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+
Να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος, στην περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, προγραμματίζουν οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής, ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια.
 
Καλούν σε μαζική συμμετοχή, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:00, στη διασταύρωση της Λ. Μαραθώνος με την Κυανής Ακτής, οπότε οι κάτοικοι του Ματιού, «με τις οικογένειές μας, με τους φίλους και με τους ανεκτίμητους εθελοντές μας», θα συγκεντρωθούν στα φανάρια Κυανής Ακτής και Λ. Μαραθώνος ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια. Θα παραταχθούν «ειρηνικά» κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, στο ύψος του Ματιού, καλύπτοντας τις πυρόπληκτες περιοχές.

«Την Κυριακή θέλουμε να θυμίσουμε τον δικό μας Μαραθώνιο, μετ’ εμποδίων και να ζητήσουμε τη συμπαράσταση όλων για να τον τερματίσουμε νικηφόρα.

Στόχοι μας:

α) Να γραφτεί ανεξίτηλα στη μνήμη όλων η πύρινη κόλαση στην οποία βρεθήκαμε, ξαφνικά, απροειδοποίητα και αβοήθητοι, στις 23 Ιουλίου 2018 και τα τραγικά της αποτελέσματα: 99 νεκροί, δεκάδες εγκαυματίες και τραυματίες, καταστροφή του 75% των κατοικιών μας και πλήρης καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

β) Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής μας με δίκαια και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να ξανάρθει η ζωή στο καμένο Μάτι και η κανονικότητα στην βίαια κατεστραμμένη καθημερινότητά μας» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι (ΣΕΚΜΑ).

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας-Μαραθώνα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή