ΗΠΑ: Ρωσική προπαγάνδα οι καταγγελίες για τα Σκόπια

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 00:07
UPD:00:13
REUTERS/MARKO DJURICA

Για ρωσική προσπάθεια παραπληροφόρησης και προπαγάνδας έκανε λόγο η Ουάσιγκτον, διαψεύδοντας τις κατηγορίες της Μόσχας περί αμερικανικής ανάμιξης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτές οι κατηγορίες είναι παράλογες. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας αναμείχθηκαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο είναι δόλια ψευδής» τόνισε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του State Department.

Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα».

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή» έσπευσε να συμπληρώσει.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος του State Department δεν παρέλειψε να σημειώσει με νόημα ότι «για περαιτέρω έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νομοθέτες της πΓΔΜ έλαβαν τις αποφάσεις τους, προτείνουμε να συμβουλευθείτε τους ίδιους τους νομοθέτες αντί για τη ρωσική παραπληροφόρηση και προπαγάνδα».

Τις σχετικές καταγγελίες διέψευσε το βράδυ της Τρίτης και το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή