«Ιστορική ημέρα, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της χώρας»

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 12:02
UPD:15:25
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε θερμό κλίμα, αλλά και χωρίς να λείπουν κάποιες αιχμές, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.  Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για το έργο του, χαρακτηρίζοντάς τον πολύτιμο συνεργάτη και  αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ΠΓΜΔ έκανε λόγο για ιστορική στιγμή για την ελληνική εξωτερική πολιτική. 

«Το 2015 παραλάβαμε μία χώρα όχι μόνο με οικονομικά προβλήματα, απαξιωμένη στις αγορές και στους δανειστές, παρία στη διεθνή οικονομική σκηνή, αλλά και μια χώρα με υποβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας σήμερα ότι το κύρος και η γεωπολιτική δυναμική της χώρας έχει αναβαθμιστεί». 

Η ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

Χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία τη Συμφωνία  των Πρεσπών σχολίασε πόσο δύσκολο είναι σε καιρό ειρήνης μία χώρα να αλλάζει το συνταγματικό της όνομα. Όπως είπε σήμερα υλοποιείται με αποφασιστικότητα μία εθνική γραμμή, που καθορίστηκε από το 2008 στο Βουκουρέστι. 

Τόνισε επίσης ότι το κύρος και η γεωπολιτική δυναμική της χώρας έχει αναβαθμιστεί. «Αποτελεί ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια και πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα επεκτείνεται» είπε. 

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι φεύγει ευτυχής από το υπουργείο, αφού όπως είπε έγινε σοβαρό βήμα ελπίδας στο μακεδονικό.  

GEORGE VITSARAS / SOOC

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την «τιμή και την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής». 

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, σημείωσε «κάναμε δημοκρατική εξωτερική πολιτική, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, συγκροτώντας συμμαχίες», ενώ υπογράμμισε ότι μεταξύ άλλων η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει την ατζέντα στο Κυπριακό. 

GEORGE VITSARAS / SOOC
Τι είπαν για τα απόρρητα κονδύλια

Τον χαρακτηρισμό αθλιότητες επέλεξαν και οι δύο άνδρες αναφορικά με τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. 

 «Κάποιοι που κάνουν τους αδιάφθορους σήμερα ξεχνούν τις υποθέσεις, που παραπέμψαμε στον εισαγγελέα» είπε ο κ. Κοτζιάς, αφήνοντας αιχμές. Σημείωσε ακόμη ότι τα απόρρητα κονδύλια φέρουν όλα την έγκριση της Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη». 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για άθλια πρωτοσέλιδα με ψευδή στοιχεία από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο, που όπως είπε, πλήττουν τη χώρα. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της εξωτερικής πολιτικής και της χώρας» διεμήνυσε.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή