Αφγανιστάν: Σειρά εκρήξεων σε εκλογικά κέντρα, φόβοι για πολλά θύματα

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 11:10
UPD:11:40
REUTERS/OMAR SOBHANI

Πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα σε εκλογικά κέντρα στην Καμπούλ, την ώρα που οι Αφγανοί καλόυνται στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές. Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες, αλλά δεν έχουν διευκρινίσει τον αριθμό. ,Για δεκάδες θύματα κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες. 

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μετά τις πολλές εκρήξεις», επεσήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει άλλες πληροφορίες. 

Σε ένα από τα εκλογικά κέντρα που σημειώθηκε έκρηξη, σε σχολειό στο βόρειο τμήμα της Καμπούλ, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) είδε το τρομαγμένο πλήθος να φεύγει τρέχοντας. 

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις σε κέντρα εγγραφής για τις εκλογές ή σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων και εννέα υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί.  

Ο ΟΗΕ στηρίζει τη διαδικασία και έχει καλέσει τους Αφγανούς να αδράξουν την ευκαιρία να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα για ψήφο. Έχει παράλληλα καλέσει την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι εκλογές θα λάβουν χώρα σε ασφαλές περιβάλλον.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή