Σύγκλητος Ο.Π.Α.: Άμεση απομάκρυνση τοξικοεξαρτημένων και εμπόρων ναρκωτικών από το Πανεπιστήμιο

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 15:52
UPD:15:56
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «δυσχερή» λειτουργία του λόγω της παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων κάνει λόγο η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.).

Όπως αναφέρει σε ψήφισμά της, το εν λόγω πανεπιστημιακό Ίδρυμα αντιμετωπίζει, τα τελευταία χρόνια, δύσκολα και πολύπλοκα προβλήματα, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της υποβάθμισης που έχει συντελεστεί στην ευρύτερη περιοχή του χώρου των εγκαταστάσεών του και του κέντρου της πόλης των Αθηνών.

Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, και έχει ενημερώσει ειδικότερα για το οξύ πρόβλημα της πολυπληθούς και ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους μέσα και γύρω από το Ίδρυμα. «Δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει, μεταλλάσσεται, αλλά δεν επιλύεται και πιθανόν η μη επίλυσή του να οφείλεται στη μονόπλευρη αντιμετώπισή του ως πρόβλημα ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ενώ αφορά και σε άλλους τομείς πολιτικής, όπως εκείνων της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών δομών υποστήριξης, της υγιεινής και της αισθητικής της πόλης και εν γένει της εφαρμογής του νόμου» επισημαίνει η Σύγκλητος του Ο.Π.Α.

Στη σημερινή συνεδρίασή της, εξέτασε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, όπως έχει διαμορφωθεί από την εμπορία-διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, «τις θλιβερές εικόνες με παραληρηματικούς ή ημιθανείς χρήστες, διάσπαρτους στους γύρω δρόμους, τις δυσάρεστες οσμές και την έλλειψη καθαριότητας».

Όπως διαπιστώθηκε, οι συνθήκες αυτές:

«α) Δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και υγιεινή των φοιτητών και των εργαζομένων στο Ίδρυμα.

β) Προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και στους φοιτητές, με επακόλουθο οι τελευταίοι να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα και εν γένει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Και

γ) Ζημιώνουν τη φήμη και το κύρος του Ιδρύματος.

Η Σύγκλητος θεωρεί την κατάσταση αυτή «απαράδεκτη» και γι' αυτόν το λόγο ζητεί από όλους τους αρμόδιους φορείς την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων και των εμπόρων ναρκωτικών από τους χώρους περιφερειακά των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, καθώς και από την ευρύτερη περιοχή.

Δηλώνει δε πως αναμένει τις άμεσες ενέργειες της Πολιτείας και παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να εξετάσει αν είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος «με όρους που εξασφαλίζουν την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγιεινής των φοιτητών και των εργαζομένων».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή