Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης στο σχέδιο απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 20:39
UPD:20:42
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης, το οποίο διαμορφώνεται μετά το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, αναδεικνύεται στο σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «πλέον διαμορφώνεται ένα διπολικό σχήμα αντιπαράθεσης των δυο κύριων προγραμματικών προτάσεων».

Ο ένας πόλος, υπό τη Ν.Δ., προβάλλει εκ νέου ένα άγριο, αγοραίο με αυταρχικό πρόσωπο νεοφιλελευθερισμό, υιοθετώντας τη λογική των μνημονίων που αποτελούν το πολιτικό της πρόγραμμα και το οποίο απέρριψε ο ελληνικός λαός το 2015, αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά επιζήμια επιλογή που συνιστά για τις ανάγκες του.

Ο άλλος πόλος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνεται στο κείμενο, εκφράζει την υποστήριξη μιας δίκαιης παραγωγικής και με οικολογικό πρόσημο βιώσιμης ανάπτυξης με δίκαια κατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των κοινωνικών στρωμάτων που έπληξε η οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα: «Την προστασία και στήριξη του κόσμου της εργασίας και των δικαιωμάτων του. Τη στήριξη των εργαζομένων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων που επλήγησαν βάναυσα από την κρίση. Την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων αγαθών. Το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και τις παρεπόμενες αλλαγές της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, στο κείμενο τονίζεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπέδωση και διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από την καταγωγή , θρησκευτικές πεποιθήσεις εισόδημα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό.

Υπογραμμίζεται δε, η ανάγκη συνέχισης της χάραξης της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η οποία ανέδειξε την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης.

Σημειώνεται τέλος, πως πρόκειται για «μια σύγκρουση δυο ανταγωνιστικών πολιτικών σχεδίων και προταγμάτων, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας και τη ζωή των πολιτών της για τα επόμενα χρόνια».

«Η προγραμματική αυτή αντιπαράθεση θα εκφραστεί κατ’ αναλογία και υπό προϋποθέσεις στις εκλογές στους δήμους και στις Περιφέρειες και στις ευρωεκλογές, μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως στις βουλευτικές εκλογές» καταλήγει το σχετικό κείμενο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή