Λαγκάρντ: «Φρίκη» μεν από την εξαφάνιση Κασόγκι, αλλά προέχει το ΔΝΤ

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 14:20
UPD:15:01
REUTERS/ANTARA FOTO

«Φρίκη» από την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δήλωσε ότι αισθάνθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας όμως ότι το γεγονός αυτό δεν θα ανατρέψει τα σχέδιά της να παραστεί σε μια επιχειρηματική διάσκεψη στο Ριάντ στα τέλη του μήνα.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελεύθερη πληροφόρηση, είναι θεμελιώδη δικαιώματα. Έχουν αναφερθεί τρομακτικά πράγματα και αισθάνομαι αποτροπιασμό» είπε η Λαγκάρντ από το Μπαλί της Ινδονησίας.

«Όμως πρέπει να φέρω σε πέρας το έργο του ΔΝΤ σε κάθε γωνιά του κόσμου και να συνεργαστώ με πολλές κυβερνήσεις», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη Future Investment Initiative που θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία στις 23-25 Οκτωβρίου. «Αυτή τη στιγμή, πρόθεσή μου είναι να μην αλλάξω τα σχέδιά μου», διευκρίνισε.

EURONEWS

Πάντως, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, που ήταν χορηγοί της διάσκεψης του Ριάντ αποσύρθηκαν, όπως τα CNN, CNBC, Financial Times και New York Times.

Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία αρνείται ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση του Κασόγκι και διαψεύδει κατηγορηματικά ότι διέταξε τη δολοφονία του μέσα στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ-DPA

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή