Ν. Μηταράκης: Η κυβέρνηση είναι μια μπάντα που παίζει τα πάντα

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 11:56
UPD:11:56
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

«Δεν υπάρχει κυβερνητική συνοχή πλέον. Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα αυτή η κυβέρνηση θα μετρούσε μέρες, αν όχι ώρες, ιδίως μετά την επίσκεψη του κ. Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου, που καλεί τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»  είπε πως «είναι αστείο ν' απαντά κανείς σ' αυτή την κυβέρνηση, που έχει γίνει πλέον μια μπάντα που παίζει τα πάντα, είναι μια κυβέρνηση, η οποία έχει μια εντελώς αναξιόπιστη εξωτερική πολιτική», επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία».

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. «Είναι κάτι που εξετάζεται. Το ερώτημα είναι από εκεί και πέρα, αν οι βουλευτές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να προστατεύσουν τη χώρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσουν πάλι για την καρέκλα ή θα ψηφίσουν αυτό που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν», υπογράμμισε.

Για το ζήτημα με το Χρηματιστήριο, ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Η κυβέρνηση, όταν το Χρηματιστήριο παίρνει μια αρνητική πορεία κατηγορεί τους πάντες, όταν καμιά φορά πηγαίνει θετικότερα πανηγυρίζει για τις δικές της επιτυχίες. Και στις δύο περιπτώσεις -όταν το Χρηματιστήριο πάει και πάνω και κάτω- έχει να κάνει με κερδοσκοπικές πιέσεις. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όπως έχει να κάνει και με τις προσδοκίες της αγοράς προς τα πού πηγαίνει η ελληνική οικονομία.

Και προσθέτει: «Εδώ φαίνεται ότι αυτό που η κυβέρνηση νομίζει ότι πέτυχε μετά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος, να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, δεν ισχύει. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας απ' ό,τι φαίνεται και υπάρχει και αμφισβήτηση για την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει σε ισχυρούς θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών αλλά καθαρά με εξωγενείς παράγοντες, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι πρόκειται για μια ασυνήθιστη δήλωση.

«Αυτό που έκανε ο κ. Στουρνάρας στηρίζει την ελληνική οικονομία αλλά είναι πολύ ασυνήθιστο γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούν να σχολιάζουν τη λειτουργία των αγορών. Πολύ καλά έκανε αλλά είναι και ασυνήθιστο», είπε ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη με την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «αν η κυβέρνηση δεν έχει καλές σχέσεις με τον κεντρικό τραπεζίτη είναι ευθύνη και των δύο. Τα προσωπικά τους δεν βοηθάνε τη χώρα. Μόνιμοι εκφραστές διχαστικού λόγου είναι και ο Τσίπρας και ο Καμμένος, οι οποίοι συνηθίζουν να κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Αυτό δεν κάνει καλό στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το Νοέμβριο και αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «εμείς στη Νέα Δημοκρατία λέμε ναι στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, συγχρόνως για όλους»

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισήμανε: «η κ. Αχτσιόγλου επίσης πανηγυρίζει για το θέμα της έναρξης της συζήτησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού· σας θυμίζω ότι βάσει του νόμου Βρούτση έπρεπε να γίνει την 1/1/2017, η διετής καθυστέρηση είναι αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, που μας πήγε χρόνια πίσω».

Ο κ. Μηταράκης μίλησε επίσης για «επενδυτική ανομβρία», υποστηρίζοντας πως η χώρα μας έχει μείνει πάρα πολύ πίσω στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. «Το 2012-2015 προσελκύσαμε 37 δισ. επενδύσεις, τέσσερις επενδύσεις άνω του 1 δισ. η καθεμία, καθυστερεί η υλοποίηση πολλών απ' αυτές και δεν έρχεται καμία καινούρια», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή