ΝΑΤΟ καλεί Ρωσία να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις στη Δύση

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 15:14
UPD:15:39
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Σαφές μήνυμα στη Ρωσία να σταματήσει την «απερίσκεπτη» συμπεριφορά της έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δεσμεύθηκε μάλιστα να ενισχύσει τις άμυνες της συμμαχίας έναντι επιθέσεων στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίες σύμφωνα με τη Βρετανία καθοδηγούνται από τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την απερίσκεπτη συμπεριφορά της, περιλαμβανομένης της χρήσης βίας εναντίον των γειτόνων της, προσπαθειών επέμβασης σε εκλογικές διαδικασίες, και εκτεταμένων εκστρατειών παραπληροφόρησης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Στόλτενμπεργκ.

EURONEWS

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνα και τη δύναμη αποτροπής του απέναντι σε υβριδικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου του πεδίου του κυβερνοχώρου», πρόσθεσε, καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται για να συζητήσουν τις νέες δυνατότητες επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε ρωσική επιχείρηση που είχε στόχο τον Απρίλιο τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων με έδρα τη Χάγη και απέλασε τέσσερις Ρώσους πράκτορες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή