Κυβέρνηση για ΠΓΔΜ: Μας προβληματίζει η χαμηλή συμμετοχή

«Τι σημαίνει "άκυρο" δημοψήφισμα;»
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 14:10
UPD:16:49
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Τον λόγο έχει πλέον το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να  υποστηρίζει την ανάγκη για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

A- A A+

Τον προβληματισμό της ελληνικής κυβέρνηση για τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ «καθώς αναδεικνύεται σκεπτικισμός απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως η συντριπτική υπεροχή του «ναι» αποτελεί θετική εξέλιξη, ωστόσο δεν καθίσταται πολιτικά δεσμευτική.

«Τον λόγο έχει πλέον το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάγκη για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ για Συνταγματική Αναθεώρηση θα τελεσφορήσει», πρόσθεσε. 

Ανέφερε επίσης ότι «ο εθνικισμός και στις δύο χώρες υπονομεύει τη συμφωνία», ενώ έκανε λόγο για «εθνικιστικές φωνές στο εσωτερικό της Ν.Δ.» και διερωτήθηκε: «Αν η συμφωνία είναι επιζήμια για την Ελλάδα πώς γίνεται να είναι επιζήμια και για την ΠΓΔΜ;».

Εκτοξεύοντας βολές στη Ν.Δ. και το VMRO, επεσήμανε ότι τα δύο κόμματα είναι «αιχμάλωτα μιας ακροδεξιάς λογικής». «Προτιμούν να διατηρούν το αδιέξοδο και να συντηρούν τον εθνικισμό», πρόσθεσε.

EURONEWS

Ερωτηθείς για το σχόλιο του υπουργού Άμυνας περί «άκυρου» δημοψηφίσματος λόγω χαμηλής συμμετοχής, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «ο κ. Καμμένος κάνει μια νομική ερμηνεία όταν μιλάει για "άκυρο" δημοψήφισμα». Διερωτήθηκε, δε, «τι σημαίνει "άκυρο" δημοψήφισμα;».

Ανέφερε ότι «υπάρχει μία έντιμη συμφωνία με τον κ. Καμμένο» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν υπόγειες σχέσεις με κάνεναν βουλευτή της αντιπολίτευσης».

Ερωτηθείς για τις καγγελίες του επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη περί παρακολούθησής του, ανέφερε πως «η ΕΛΑΣ κάλεσε σε απολογία τον κ. Λαφαζάνη μετά από εισαγγελική παρέμβαση. Δεν παρακολούθησε την πολιτική του δράση, όπως καταγγέλει ο ίδιος. Θα ήμασταν ανόητοι αν προχωρούσαμε σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση/παρακολούθηση».

Σε ερώτηση για τα περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων για το προσφυγικό, είπε ότι «δεν αφορά την ελληνική κυβέρνηση, οι διεθνείς οργανισμοί είναι οι κύριοι δικαιούχοι της βοήθειας».

  • Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο Δ. Τζανακόπουλος για τις συντάξεις και το προσχέδιο του Προϋπολογισμού

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή