Στη Μάλτα αποβιβάστηκαν οι 58 μετανάστες του Aquarius

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 18:26
UPD:19:31
REUTERS/DARRIN ZAMMIT LUPI
A- A A+

Οι 58 μετανάστες που διασώθηκαν ανοικτά της Λιβύης από το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Aquarius αποβιβάστηκαν σήμερα στο λιμάνι της Βαλέτας, έπειτα από αναμονή σχεδόν μίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με το AFP οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από τη Λιβύη, επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία που έθεσαν στη διάθεσή τους οι μαλτέζικες αρχές.

Οι 58 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 17 γυναίκες και 18 ανήλικοι, αφού υποβληθούν σε υγειονομικούς και νομικούς ελέγχους, θα μεταφερθούν προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως προβλέπει συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τρίτη.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Γαλλία θα υποδεχθεί 18 μετανάστες, η Γερμανία και η Ισπανία από 15 και η Πορτογαλία 10.

EURONEWS

Αφού διασώθηκαν από το Aquarius τη Δευτέρα (24/9), οι μετανάστες περίμεναν μέχρι και σήμερα ανοικτά της Μάλτας, λόγω της θαλασσοταραχής, προτού μεταφερθούν στη διάρκεια του πρωινού σε πλοίο της μαλτέζικης ακτοφυλακής από το Aquarius, το οποίο παρέμεινε σε διεθνή ύδατα.

To Aquarius, από το οποίο αφαιρέθηκε η σημαία του Παναμά, επέλεξε να παραμείνει σε διεθνή ύδατα ώστε να μην διακινδυνεύσει να βρεθεί σε κατάσταση παρανομίας σε μαλτέζικα ύδατα, με την πιθανότητα να κατασχεθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Μάλτας, θα πρέπει τώρα να πλεύσει προς τη Μασσαλία, το λιμάνι της νηολόγησής του στη νότια Γαλλία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή