ΕΛΑΣ: Προκαταρκτική έρευνα για βίντεο με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 14:11
UPD:15:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο δείχνει καρέ-καρέ τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου έχασε τη ζωή του στην Ομόνοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η έρευνα θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών». «Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας φυσικής ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι «η σχετική έρευνα θα προχωρήσει αμέσως». «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Το βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών» δείχνει τον 33χρονο αιμόφυρτο και πεσμένο στο έδαφος τη στιγμή που έχει ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς.

Κάποιος από τους αστυνομικούς εμφανίζεται να τον κλωτσάει, κάποιος άλλος του πατάει το πόδι, ενώ ένας εξ αυτών κρατάει ένα μαχαίρι, «το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η έρευνα θα κινηθεί στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κι ευνομούμενης Πολιτείας, ενός κράτους δικαίου» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως είπε, «κανένα περιστατικό δεν μένει χωρίς το δικό μας ενδιαφέρον, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου, και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση, έχω δει κι εγώ το συγκεκριμένο βίντεο. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την έρευνα, η οποία θα κινηθεί στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης Πολιτείας, ενός κράτους δικαίου, που πρέπει κάθε μέρα να διερευνά και να ελέγχει πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του -θεσμικών και θεσμοθετημένων- και τη συμπεριφορά τους απέναντι στον πολίτη, το κοινωνικό σύνολο. Εδώ δεν έχει κανείς καμία διάθεση, ούτε να εξωραΐσει, αλλά ούτε να υπερβάλλει απέναντι σε πραγματικά γεγονότα, που θα εκτιμηθούν από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν και οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις τους, τις οποίες η πολιτική ηγεσία αναμένει» σημείωσε η υφυπουργός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή