Έργα 17 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία στην πυρόπληκτη Αττική

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 13:54
UPD:13:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργων της περιφέρειας Αττικής στις περιοχές των δήμων Ραφήνας, Πικερμίου-Μαραθώνος και Μεγαρέων, που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου αποφάσισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

  • Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος, προϋπολογισμού 3.500.000 €. Περιλαμβάνουν τέσσερα υποέργα, που αφορούν σε διευθέτηση κοίτης χειμάρρων, κατασκευή φραγμάτων σε ρέματα, αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους και αναδασώσεις με ενδημικά είδη.
  • Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων Γερανείων όρεων, δήμου Μεγαρέων, προϋπολογισμού 13.438.480 €. Περιλαμβάνουν 11 υποέργα, που αφορούν κυρίως στην αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους και στη διευθέτηση χειμάρρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στόχος της παρέμβασης με τα χρηματοδοτούμενα αυτά έργα είναι η θωράκιση των πληγεισών περιοχών έναντι φυσικών καταστροφών, καθώς και η προστασία και αναγέννηση του οικοσυστήματος στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή