Ν. Παππάς: Πορεία οπισθοδρόμησης οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:35
UPD:12:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ως πορεία οπισθοδρόμησης χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν απολύτως ξεκάθαρος για το ποιο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης προσδοκά να εφαρμόσει.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό, ο κ. Παππάς μιλώντας «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι «θα είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο που οι συνταξιούχοι θα παίζουν "πάμε στοίχημα" για να δουν αν θα πάρουν σύνταξη στο τέλος του μήνα, εξαρτώμενοι από τις αποδόσεις του χρηματιστηρίου».

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι «η σύγχρονη οικονομική ιστορία έχει πολλά παραδείγματα χρεοκοπιών ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες άφησαν πολλούς ανθρώπους χωρίς σύνταξη και ασφάλιση. Είναι μέθοδοι, οι οποίες εφαρμόστηκαν από αυταρχικά καθεστώτα, δυσκολεύονται να αποσπάσουν την κοινωνική συναίνεση και κάνουν το ρίσκο τρόπο ζωής. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα, καθώς στην Ευρώπη το σύστημα Πινοσέτ δεν κυριαρχεί» τόνισε.

Ο υπουργός είπε ότι «η δική μας ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι απολύτως επιτυχημένη. Κληρονομήσαμε 1 δισ. ευρώ έλλειμμα και αυτή τη στιγμή έχουμε 1 δισ. πλεόνασμα και χαρακτήρισε τη συζήτηση για το ασφαλιστικό κομβική για το μέλλον της χώρας. Ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει να πορευτεί με την αξία της αλληλεγγύης και όχι την αξία του ατομικισμού».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των συντάξεων, χαρακτήρισε «παράλογο τα κόμματα να μην διατυπώνουν ξεκάθαρη θέση για το μέτρο της περικοπής: θέλουν ή δεν θέλουν να εφαρμοστεί το μέτρο;» διερωτήθηκε.

Είπε επίσης ότι «η καλή πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ δεν καθιστά αναγκαία την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. Οι εκτιμήσεις όσων ζήτησαν να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο έχουν καταρρεύσει παταγωδώς» σημείωσε και  αναφερόμενος στη Ν.Δ. τόνισε ότι είναι το κόμμα που ενσωματώνει αυτά τα μέτρα και μάλιστα παρακινούσε τη νυν κυβέρνηση να τα υπογράψει όταν τα ζητούσε το ΔΝΤ».

Υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό επιτήρηση προγραμμάτων ή υπό την επιτήρηση που θα ήθελε ο κ. Στουρνάρας και η ΝΔ, αυτής της προληπτικής γραμμής στήριξης».

 «Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019 οι Έλληνες θα πάρουν μια απόφαση που θα αφορά το 2023. Τότε που η Ελλάδα ή θα έχει επιστρέψει στο 27% ανεργία ή αυτή θα έχει πέσει κάτω από το 10%. Η σύγχρονη ιστορία έχει δείξει ποια παράταξη μπορεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία και να τη βάλει σε τροχιά ανάκαμψης» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε επίσης τη Ν.Δ. γιατί επιμένει στο 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ «έχουμε κερδίσει το 1:1 (πρόσληψη/απόλυση). Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να φτιάξει ένα στρώμα εργολάβων του Δημοσίου, οι οποίοι δεν αυξάνουν ούτε την παραγωγικότητα ούτε μειώνουν το κόστος για το Δημόσιο» υπογράμμισε.

Επίσης, σημείωσε ότι «η ΕΡΤ στα χρόνια των μνημονίων είχε την υποχρέωση να επιστρέψει στον προϋπολογισμό 60-70 εκατ. ευρώ. Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια και μειώνεται αυτή η υποχρέωση, η ΕΡΤ θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη υψηλότερου επιπέδου προϊόν στους τηλεθεατές».

«Δυστυχώς», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «εργαλειοποιείται η επίθεση στην ΕΡΤ, όπως έγινε και με το ΑΠΕ. Το ΑΠΕ στοχοποιήθηκε γιατί μετέδωσε μία είδηση, αναφερόμενο σε μια ευρωπαϊκή πηγή για τις συντάξεις. Το ίδιο πράγμα έχουν πει και άλλα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και δεν υπέστησαν επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε ο κ. Παππάς, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως ζήτημα «καθαρά πολιτικής σκοπιμότητας».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή