Ανοιχτοί οι δρόμοι μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 19:30
UPD:19:34
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν αντιρατσιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και προσφυγικές-μεταναστευτικές κοινότητες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Ομόνοια κι έφτασαν μέχρι το Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιείται συναυλία. Με κεντρικά συνθήματα «σύνορα ανοιχτά, ποτέ ξανά φασισμός, άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες», οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και «βροντοφώναξαν φτάνει πια με τον φασισμό και τον ρατσισμό».

INTIME NEWS/INTIMENEWS / INTIMESPORTS

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι συλλογικότητες σε κάλεσμά τους, «φέτος τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα βρίσκουν το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη σε συναγερμό. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη και όσα ακολούθησαν, δείχνουν το βάρβαρο, ρατσιστικό χαρακτήρα της "Ευρώπης-Φρούριο" απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Στην Ελλάδα το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα που άνοιξε τα σχολεία στα προσφυγόπουλα, οι αγώνες που κάθισαν στο σκαμνί τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είναι ζωντανό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή