Αυστραλία: Σοβαρό πλήγμα στην αγορά φράουλας από βελόνες στα φρούτα

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 12:58
UPD:14:00
REUTERS/THOMAS WHITE
A- A A+

Μεγάλο πλήγμα στην αγορά φράουλας στην Αυστραλία έχει προκαλέσει το «σαμποτάζ» στο προϊόν, με βελόνες και καρφίτσες που έχουν βρεθεί σε φράουλες έξι εταιρειών.

Η Πολιτεία του Κουίνσλαντ προσέφερε σήμερα αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (61.500 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που τοποθέτησαν βελόνες μέσα σε φράουλες, προειδοποιώντας τους καταναλωτές να κόβουν το φρούτο στη μέση πριν το φάνε.

Οι τιμές της φράουλας έπεσαν σ' όλη τη χώρα. Το ABC News μετέδωσε σήμερα ότι οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν στο μισό, κάτω από το κόστος παραγωγής στη Δυτική Αυστραλία, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να είναι αναγκασμένοι να πετάξουν στις χωματερές τόνους αυτού του φρούτου.

«Κάποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη βιομηχανία της φράουλας, αλλά έτσι βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μωρών και παιδιών και οικογενειών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάσια Παλαστσούκ επιβεβαιώνοντας την επικήρυξη.

Η προειδοποίηση αφορά τις μάρκες φράουλας Berry Obsession, Berry Licious, Donnybrook Berries, Love Berry, Delightful Strawberries και Oasis, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έκανε γνωστό πως τα φρούτα με τις βελόνες φαίνεται πως προέρχονται από έναν προμηθευτή με έδρα την Κουίνσλαντ.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ είναι μείζων παραγωγός φραουλών και η βιομηχανία της φράουλας αποφέρει στην Αυστραλία περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τον χρόνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή