Απάντηση από το «Σπίτι του Ηθοποιού» σε ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών

Για την ματαίωση της παράστασης «Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών από τις τραγωδίες του Ευριπίδη» στο Ηρώδειο
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 22:06
UPD:22:06

Η κα Φόνσου ζητά από τη διοίκηση του Φεστιβάλ να εξετάσει το ενδεχόμενο παραχώρησης μίας νέας ημερομηνίας για την παρουσίαση του έργου -πρόβα και παράσταση- για «όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά παρ’ όλες τις αντιξοότητες, για την παραγωγή και για το Ίδρυμα για να αντιμετωπίσει κάποιες από τις πολλές ανάγκες του».

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου απέστειλε, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωση στην οποία καλούσε το «Σπίτι του Ηθοποιού» να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με την ματαίωση της παράστασης «Έρωτες και θρήνοι γυναικών από τις τραγωδίες του Ευριπίδη» στο Ηρώδειο, τα έσοδα της οποίας θα πήγαιναν στην ενίσχυση του Ιδρύματος.

Σε συνέχεια αυτού, η πρόεδρος του Ιδρύματος,  Άννα Φόνσου απέστειλε στις 12 Σεπτεμβρίου επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ, στην οποία αναφέρεται στη συμφωνία που πρότεινε φέτος το Φεστιβάλ προς το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Στην επιστολή, η κα Φόνσου αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το Ίδρυμα σε καμιά περίπτωση δεν ξεχνά την συμπαράσταση που έχει δείξει το Φεστιβάλ Αθηνών στις δύο προηγούμενες συνεργασίες κάτι που επανειλημμένως αναφέρει. Με βάση αυτό το δεδομένο, καλώς ή κακώς, υπήρχε η πεποίθηση ότι θα ισχύσει και φέτος η ίδια ευνοϊκή μεταχείριση. Σαφώς το Ίδρυμα κατανοεί το γεγονός ότι τα πράγματα άλλαξαν και το σέβεται. Στα νέα αυτά δεδομένα και μετά την διευκόλυνση του Φεστιβάλ Αθηνών με την καταβολή ποσοστού ανάλογα με τις εισπράξεις (10% για εισπράξεις έως 60.000 ευρώ και 20% για εισπράξεις άνω των 60.000 ευρώ) το Ίδρυμα θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί».

Επίσης, η κα Φόνσου ζητά από τη διοίκηση του Φεστιβάλ να εξετάσει το ενδεχόμενο παραχώρησης μίας νέας ημερομηνίας για την παρουσίαση του έργου -πρόβα και παράσταση- για «όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά παρ’ όλες τις αντιξοότητες, για την παραγωγή και για το Ίδρυμα για να αντιμετωπίσει κάποιες από τις πολλές ανάγκες του».

Τέλος, η κα Φόνσου ευχαριστεί τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο για την στήριξή του.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή