Ποτάμι: Συνεννόηση στα μείζονα εθνικά θέματα με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 17:42
UPD:17:50
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην πρότασή του για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με τη συμμετοχή και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης επιμένει το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει μετά και τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), «πιστεύουμε ότι αυτό υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας απ' ότι η δημιουργία άλλου ενός κυβερνητικού οργάνου. Στον διάλογο που θα ακολουθήσει καλούνται όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι η σημερινή αποχώρηση της ΝΔ «τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη καλλιέργειας κλίματος συνεννόησης στα μείζονα εθνικά θέματα με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης».

Σε δήλωσή του, o Σπύρος Δανέλλης, που συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, σημειώνει ότι η πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) έχει ως βασικούς στόχους τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη διακομματική συνεννόηση στα ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας.

«Η αλαζονική, για επικοινωνιακούς λόγους, αποχώρηση της Ν.Δ. από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, κατά τη συζήτηση σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ), μετά την πρόταση του Ποταμιού, προκαλεί θλίψη και ανησυχία.

Επιβεβαιώνει, παράλληλα, την αναγκαιότητα καλλιέργειας κουλτούρας συνεννόησης και συναίνεσης στα μείζονα εθνικά θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής και της Ασφάλειας» καταλήγει ο κ. Δανέλλης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή