Εφετείο: Αθώοι 11 κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο 280 εκατ. ευρώ

Ένοχοι δύο εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» για εικονικά τιμολόγια-ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 18:10
UPD:18:23
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ένοχοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ κρίθηκαν οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους εκπρόσωπους της «Ακρόπολις» Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στον Γ. Αποστολίδη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ στον Θ. Πρινιωτάκη ποινή φυλάκισης 4 ετών εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Η υπόθεση αφορά στην αγορά με «καπέλο» του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε το 2006, αλλά και του μη δομημένου ομολόγου των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Αθώοι κριθηκαν οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι (τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ και οι υπεύθυνοι των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ) για τις κακουργηματικές κατηγορίες  που αντιμετώπιζαν, όπως απάτη, απιστία και εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος, αλλά και οι δύο εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» για το σκέλος των κατηγοριών σχετικά με την εμπλοκή τους στα επίμαχα ομόλογα.

Σε πρώτο βαθμό οι 13 εμπλεκόμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια, ενώ τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη αυτή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπρόσωπο εταιρείας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή