Ν.Δ.: Ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 18:36
UPD:18:38
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Βολές κατά του Πρωθυπουργού για τις συντάξεις εκτοξεύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή σχόλιο του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ την Κυριακή, είπε ότι η περικοπή τους είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό, διότι όπως πρόσθεσε «αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων που σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή, θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».

«Τη "λύση" που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, την αποκάλυψε χθες ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σχεδόν εξέφρασε την ελπίδα του να μην μακροημερεύσουν για πολύ όσοι Έλληνες είναι άνω των 70 ετών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και δεν ντρέπεται που δεν έχει ζητήσει ακόμη συγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας», πρόσθεσε η Ν.Δ.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ χθες Κυριακή και ερωτηθείς για το ζήτημα των συντάξεων, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε σημαντικές πιθανότητες να άρουμε την περικοπή, θα πείσουμε τους εταίρους ότι δεν χρειάζεται». Όπως τόνισε, όλες οι χώρες της Ευρωζώνης παραδίδουν το σχέδιο του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο και αυτό θα κάνει και η Αθήνα, «έχοντας καλύτερη εικόνα που θα επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι το 2019 θα είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο για πλεόνασμα 3,5%, οπότε τότε θα αναιρεθεί το βασικό επιχείρημα του ΔΝΤ για την εφαρμογή του πακέτου των περικοπών».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν θα πάρουμε σε καμία περίπτωση μέτρα που θα άρουν τη δημοσιονομική εξυγίανση ή τον πυρήνα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που μας έδωσε την υπεραπόδοση. Αλλά θα εξηγήσουμε στους εταίρους μας στην Ε.Ε. πως το μέτρο αυτό (σ.σ. περικοπή συντάξεων), είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό, διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων που σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή, θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή