ΕΛΑΣ: Ελικόπτερο, drones και 10% αύξηση αστυνομικών δυνάμεων για τη ΔΕΘ

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 10:57
UPD:12:39
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Αυξημένος κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι θα είναι ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης, με σκοπό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρο Χρονόπουλο, τη διαφύλαξη του οικονομικού εμπορικού και πολιτικού χαρακτήρα ενός διεθνούς γεγονότος, όπως είναι η ΔΕΘ.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται και η χρήση ελικοπτέρου και drones.

Ο κ. Χρονόπουλος επισήμανε ακόμη μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι «το κριτήριο για το σχεδιασμό των μέτρων είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Σταδιακά γίνεται η ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων. Έχει αρχίσει από την Τετάρτη, με αποκορύφωμα το Σάββατο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και τα εγκαίνια της ΔΕΘ».

Επισήμανε επίσης ότι «η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, είναι εμφανής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα και διακριτική» και τόνισε πως «κύριο μέλημα μας είναι η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας» όμως «καλό είναι να αποφύγουν οι πολίτες να πάρουν το αυτοκίνητο τους στο κέντρο, τουλάχιστον το Σάββατο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή