Αντ. Μπαλωμενάκης: Βρέθηκε μαύρη τρύπα 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 13:32
UPD:14:03
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για απόκλιση ύψους 89 εκατ. ευρώ ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης, επικαλούμενος έκθεση ορκωτών λογιστών.

Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι περιήλθε στην Επιτροπή της η έκθεση πραγματογνωμοσύνης «για την επιβεβαίωση στοιχείων και εντοπισμό διαφορών επί  των ετήσιων οικονομικών απολογισμών, που κατέθετε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο Υγείας για τις χρήσεις 2007 έως και 2014».

Όπως πρόσθεσε, οι τρεις ορκωτοί λογιστές που είχαν οριστεί, στην πολυσέλιδη έκθεσή τους, επισημαίνουν την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων. «Οι πραγματογνώμονες δεν εκφράζουν γνώμη για τη φύση ή τον τρόπο σχηματισμού της διαφοράς αυτής, εξαιτίας, όπως τονίζουν, του ανεπαρκούς τρόπου κατάρτισης των απολογισμών και της έλλειψης παραστατικών στοιχείων για την επιβεβαίωση των εσόδων και εξόδων», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τελικό συμπέρασμα των πραγματογνωμόνων είναι ότι οι ισολογισμοί 2007-2014 «δεν είναι αξιόπιστοι, ούτε έχουν συνταχθεί με ακρίβεια και πληρότητα». Επεσήμανε, δε, ότι «τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει προκύψει μέχρι σήμερα από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μέχρι το 2014 μια “μαύρη τρύπα” εκατομμυρίων στα οικονομικά του, για την οποία, εννοείται, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες τόσο ποινικές όσο και πολιτικές».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή