Θ. Θεοχαρόπουλος: Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας να μην είναι κομματικός

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 16:07
UPD:17:20
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Πρωθυπουργός «έκανε 12 μέρες να καταλάβει ότι πρέπει να αρχίσουν να αποδίδονται πολιτικές ευθύνες και ο μόνος λόγος που δέχεται παραιτήσεις είναι λόγω της λαϊκής οργής» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κάνοντας λόγο για ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σημείωσε ότι στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εντός του τριημέρου εθνικού πένθους στο πάνελ κάθισαν τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις έχουν φύγει «και φαντάζομαι δεν έφυγαν για την αυθαίρετη δόμηση πριν 10 και 20 χρόνια στη χώρα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι η καταστροφή έγινε επειδή εκείνο το κρίσιμο πεντάωρο δεν υπήρχε ο συντονιστής κι ο αρμόδιος που θα είχε την ευθύνη για την εκτροπή των αυτοκινήτων, την εκκένωση των οικισμών, την παρέμβαση ελικοπτέρων για φωτισμό, την εκκένωση από τη θάλασσα κλπ. Παράλληλα, πρότεινε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να είναι μόνιμη θέση, πενταετίας, «ανεξάρτητος της εκάστοτε κυβέρνησης κι όχι κομματικός, ο οποίος θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος».

Ο ίδιος είπε ότι ο νέος γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Ταφύλλης, είναι ένα κομματικό πρόσωπο, το οποίο ήταν στη Γ.Γ. Εξοπλισμών και είχε θέση στα θέματα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο, όμως, βάζουμε άτομα σε κρίσιμα πόστα για τη χώρα με στόχο την τακτοποίηση κομματικών υποθέσεων, τόσο η χώρα θα βαλτώνει. Να θυμίσω Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου σε κρίσιμα πόστα, αυτό συνεχίζεται και σήμερα» σημείωσε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «πρέπει να δούμε το θέμα της αυθαίρετης δόμησης», «αλλά η κυβέρνηση 3,5 χρόνια τώρα κάνει το ακριβώς αντίθετο, κάνει τακτοποιήσεις αυθαιρέτων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλές περιοχές σαν το Μάτι. Πρέπει να το δούμε το θέμα σοβαρά, γιατί αν ξανασυμβεί και "χαθεί η μπάλα", γιατί αυτό έγινε, τότε θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα».

«Δεν πρέπει να νιώθει ο πολίτης ότι ζει σε μια ανοχύρωτη χώρα. Στο Μάτι ο καθένας προσπαθούσε να σώσει τον εαυτό του, δεν υπήρχε ένα οργανωμένο κράτος για να βοηθήσει εκείνη τη στιγμή» ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή