Πάνω από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο από την αρχή του 2018

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 22:59
UPD:04/08/2018 15:22
REUTERS/Tony Gentile
A- A A+

Περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο Θάλασσα, κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, διαπίστωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι σημαντικά αυξημένο, την ώρα που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που κατάφεραν να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές έχει καταγράψει σημαντική πτώση σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Συνολικά περίπου 60.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο από τις αρχές του 2018, δηλαδή 50% λιγότεροι σε σχέση με το α’ επτάμηνο του 2017.

«Η Ύπατη Αρμοστεία ζητά επειγόντως από τα κράτη και τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών» δήλωσε ο Βενσάν Κοστέλ, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μεσόγειο.

EURONEWS

«Με τόσες ζωές σε κίνδυνο, είναι κρίσιμης σημασίας να δώσουμε διαβεβαιώσεις στους καπετάνιους των πλοίων ότι θα μπορούν να αποβιβάσουν τους διασωθέντες επιβάτες» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η Ισπανία έχει καταστεί φέτος η κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς περισσότεροι από 23.500 μετανάστες έχουν αφιχθεί από την αρχή του έτους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή