Ε. Αχτσιόγλου: Υλοποιούμε μέτρα στήριξης των πληγέντων πέραν των όσων προβλέπονται

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 17:45
UPD:17:46
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές που «ήδη υλοποιούνται και δεν είναι εξαγγελίες» μίλησε σήμερα η η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σ' αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», έχουν ήδη υπογραφεί έξι υπουργικές αποφάσεις. «Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) δέχονται τις αιτήσεις, όπου χρειάζονται» ανέφερε.

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε τους τρεις άξονες του τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»: «Πρώτον, υλοποιούμε μέτρα στήριξης-ανακούφισης των πληγέντων πέραν των όσων προβλέπονται παγίως. Δεύτερον, αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε πράξεις, για να μην επαναληφθεί κατά το δυνατόν μια παρόμοια τραγωδία στο μέλλον, χωρίς να λογαριάσουμε τη σύγκρουση με συμφέροντα. Τρίτον, προχωράμε στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ερευνώνται πράξεις και παραλείψεις που εμφιλοχώρησαν, για να διερευνηθεί απολύτως τι συνέβη, να αποδοθούν ευθύνες με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, διοικητικές και δικαστικές, και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία».

Η υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση καλύπτονται από τον τακτικό προϋπολογισμό και σ' αυτά θα προστεθούν όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Είπε, τέλος, ότι με την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα αποκατασταθούν περαιτέρω οι ζημιές και θα μπορέσει να ενισχυθεί η πολιτική προστασία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή