Ιαπωνικά ΜΜΕ: Εκτελέστηκαν άλλα έξι μέλη της σέκτας Ομ Σινρικιό

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 06:39
UPD:07:09
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ακόμη έξι πρώην μέλη της σέκτας Ομ Ανώτατη Αλήθεια, που είχαν καταδικαστεί για την επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995, εκτελέστηκαν το πρωί της Πέμπτης, μετά τον απαγχονισμό άλλων επτά θανατοποινιτών, συμπεριλαμβανομένου του άλλοτε αρχηγού της οργάνωσης, στις αρχές του μήνα, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τις εκτελέσεις. Ωστόσο, η υπουργός Δικαιοσύνης Γιόκο Καμίκαβα προγραμματίζει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Με τις σημερινές εκτελέσεις, και τα 13 πρώην μέλη της Ομ Σινρικιό που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών πολλά χρόνια πριν έχουν πλέον θανατωθεί, συμπεριλαμβανομένου του Σόκο Ασαχάρα (το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τσιζούο Ματσουμότο), που απαγχονίστηκε στις αρχές του μήνα.

Περίπου 190 μέλη της σέκτας έχουν καταδικαστεί σε διάφορες άλλες ποινές για την ίδια επίθεση, που διαπράχθηκε την 20ή Μαρτίου 1995.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή