Ν. Βούτσης: Μπροστά σε μια ουσιαστική νέα περίοδο Μεταπολίτευσης

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 22:06
UPD:22:09
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για μια νέα ουσιαστική Μεταπολίτευση κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε άρθρο του με αφορμή την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ένα διπλό ορόσημο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του με τίτλο «Η χώρα μπροστά σε διπλό ορόσημο» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι «η φετινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας δίνει πραγματικά αφορμή για μια ουσιαστική τοποθέτηση. Πέραν του απολογισμού που κάνει κάθε πολιτική δύναμη ή κάθε πρόσωπο ατομικά απ’ όσους και όσες ζήσαμε όλη αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πολύχρονη μεταπολιτευτική περίοδο, δίνει το έναυσμα για μια ουσιαστική συζήτηση για το σήμερα».

Ο κ. Βούτσης θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διπλό ορόσημο: «Από τη μια, η χώρα καλείται να πορευτεί μετά την τυπική έξοδο από την οκτάχρονη περίοδο της χρεοκοπίας και των μνημονιακών δεσμεύσεων αυτόνομα και να ανταποκριθεί τόσο στις δραματικές ανάγκες που υπάρχουν για την επούλωση των κοινωνικών πληγών όσο και στη διαμόρφωση της οντότητάς της στον διεθνή και ευρωπαϊκό περίγυρο. Από την άλλη, η συζήτηση η οποία εξελίσσεται με πάρα πολύ σοβαρές αντιπαραθέσεις στο "μεγάλο κάδρο" της Ευρώπης καταδεικνύει τη σημασία αυτού του ορόσημου και για τη χώρα μας και για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και ο Πρόεδρος της Βουλής συμπεραίνει πως παρ' όλο που και στο παρελθόν αρκετές φορές χρησιμοποιήθηκε η έννοια της νέας Μεταπολίτευσης, «τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά και ποιοτικά για μια νέα περίοδο Μεταπολίτευσης μέσα στη συνέχεια των χρόνων αλλά και μέσα στο δραματικό διάστημα της οκτάχρονης κρίσης, που ελπίζουμε στις 20 Αυγούστου να πάρει οριστικά τέλος».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή