Μ. Όθωνας: Την επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ εκφράζει μόνο η Φ. Γεννηματά

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 12:47
UPD:13:00
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η συμφωνία των Πρεσπών έτσι όπως έχει διατυπωθεί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και παρά τις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ, την επίσημη θέση εκφράζει η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, τόνισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μανώλης Όθωνας. Όπως εξήγησε, οι διαφορετικές απόψεις δεν είναι κακό να διατυπώνονται, καταγράφονται, όμως από εκεί και μετά υπάρχει η τελική θέση και απόφαση, η οποία υπερτερεί έναντι όλων.

Σχετικά με το γεγονός ότι οι Ευρωσοσιαλιστές στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Όθωνας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ισχυρίστηκε ότι η οπτική που βλέπουν τα πράγματα δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι η ίδια με αυτή που έχουν τα ελληνικά κόμματα, που εκπροσωπούν και πρέπει να εκφράζουν τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και τα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Όθωνας επισήμανε ότι αυτές θα προκύψουν βάσει προγραμματικών θέσεων και όχι νομής υπουργείων και αξιωμάτων, ενώ για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο νέων εκλογών με απλή αναλογική, σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, σχολίασε πως «αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι, με μικροκομματικό υπολογισμό, ίσως συμφέρουσα για το Κίνημα Αλλαγής», αλλά «εμείς έχουμε κάνει από την αρχή αυτής της περιπέτειας για τη χώρα και για τους πολίτες της, το 2010, μια επιλογή να προτάσσουμε αυτό που είναι, κατά τη γνώμη μας, καλό για τη χώρα και όχι με τη στενή λογική τι βολεύει την παράταξή μας, αλλιώς δεν θα είχαμε κι αυτή την πολιτική και εκλογική συρρίκνωση, την οποία έχουμε υποστεί».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, «θα επιμείνουμε με το όποιο κόστος σε αυτή τη γραμμή και σε αυτή την άποψη».

Τόνισε δε την ανάγκη, με βάση το γεγονός ότι «η χώρα έχει ακόμα μπροστά της δύσκολες στροφές, ώσπου να έχει μια ασφαλή έξοδο από αυτή την περιπέτεια» να γίνει αυτό που δεν έγινε από την αρχή της κρίσης, «να υπάρξει δηλαδή πολιτική σταθερότητα, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, να υπάρξει μια τετραετία που θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, να πατήσει η χώρα σταθερά στα πόδια της και να ανασάνει η κοινωνία».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή