Προγράμματα μετεκπαίδευσης σε 13 πόλεις για τον Τουρισμό

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 20:11
UPD:20:23
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα προγράμματα αυτά, που οργανώνονται για πρώτη φορά σε 13 πόλεις έναντι τεσσάρων στο παρελθόν, θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο του 2018 και θα υλοποιηθούν για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουρισμό, που υπέγραψε η υπουργός, Έλενα Κουντουρά.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα προγράμματα αυτά, που οργανώνονται για πρώτη φορά σε 13 πόλεις έναντι τεσσάρων στο παρελθόν, θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο του 2018 και θα υλοποιηθούν για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, προβλέπεται η εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων σε συνολικά 44 Τμήματα Μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, με ανώτατο όριο τα 25 άτομα ανά τμήμα.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή μετεκπαιδευομένων αφορούν εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα ανέργους εμπειροτέχνες, ηλικίας έως 55 ετών, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα, κύρια και μη, στα καζίνο και σε κέντρα εστίασης κι αναψυχής.

Οι θέσεις καλύπτονται σε ποσοστό 20% από πρόσκαιρα άνεργους.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Τα 44 τμήματα, διάρκειας 380 ωρών το καθένα, αφορούν στις ειδικότητες: υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ξεκινά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου κι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Ιουλίου, με τη διαδικασία της ταχυμεταφοράς, της συστημένης επιστολής ή επιτόπια (αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου), όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 πμ έως τις 2.30 μμ, στις κατά τόπους γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του υπουργείου Τουρισμού:

  • IEK Aναβύσσου (αιτήσεις για Αθήνα, Χίο).
  • ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (για Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βόλο).
  • ΙΕΚ Ρόδου.
  • ΙΕΚ Κέρκυρας (για Κέρκυρα, Ιωάννινα).
  • ΙΕΚ Πελοποννήσου (για Πύργο, Καλαμάτα).
  • ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης.
  • ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου Κρήτης (για Άγιο Νικόλαο και Χανιά).

Η διαδικασία της επιλογής θα γίνει βάσει συστήματος μοριοδότησης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής και τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή