Στο φως κατάστημα όπου παιζόταν παράνομα διαδικτυακό στοίχημα

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 16:56
UPD:17:09
astynomia.gr

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία στο συγκεριμένο κατάστημα διοργανώνεται παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδων που δε διαθέτουν νόμιμη άδεια.

Κατάστημα διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακού στοιχηματισμού εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων της λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Συνελήφθησαν 51 χρονος και 58χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και παίχτης, αντίστοιχα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία στο συγκεριμένο κατάστημα διοργανώνεται παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδων που δε διαθέτουν νόμιμη άδεια.

Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, καθώς και επικοινωνία με εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ενώ την περασμένη Τρίτη κλιμάκιο αστυνομικών, με τη συνδρομή ειδικού εμπειρογνώμονα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, έκανε έρευνα στο κατάστημα, όπου και ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή του προσωρινά υπευθύνου και του ιδιοκτήτη του στην υπόθεση.

Κατά την έρευνα κατελήφθη ο 58χρονος να προβαίνει σε στοιχηματισμό, μέσω λογαριασμού χρήστη που είχε δημιουργήσει ο 51χρονος, ο οποίος με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή διαχειριζόταν ιστοσελίδα παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού.

ASTYNOMIA.GR

Είναι χαρακτηριστικό ότι, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των διωκτικών Αρχών σε περίπτωση ελέγχου, οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ειδικό λογισμικό, το οποίο έχει τη δυνατότητα κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή να διαγράφει όλα τα αρχεία και τις δραστηριότητες του προηγούμενου χρήστη, ώστε να επανέρχεται σε κατάσταση λειτουργίας που έχει οριστεί αρχικά από τον διαχειριστή.

Στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάμερες και καταγραφικό κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), το οποίο κατέγραφε την εικόνα από όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του καταστήματος, κατά παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet, καταγραφικό κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), χαρτονόμισμα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, 675 ευρώ και πλήθος εγγράφων με χειρόγραφες σημειώσεις.

Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για πλαστογραφία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό, τα τυχερά παιχνίδια και τα προσωπικά δεδομένα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), ώστε οι επίμαχοι ιστότοποι να συμπεριληφθούν στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Blacklist).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια και το αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα θα αποσταλούν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή